Голяма част от българските зърнопроизводители ще дарят за различни социални

...
Голяма част от българските зърнопроизводители ще дарят за различни социални
Коментари Харесай

Земеделци даряват на футболни клубове скромните помощи от Брюксел заради украинския внос

Голяма част от българските зърнопроизводители ще дарят за разнообразни обществени дела парите, които Брюксел им отпусна от спешния запас за земеделие. Стопаните обаче не са удовлетворени от сумата и по тази причина са решили да я дарят, разясни за " Хоризонт " ръководителят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

Брюксел отпусна 16 млн. евро от спешния запас,като отплата на  икономическите загуби на родните зърнопроизводители от безмитния импорт на украинско зърно. За да ги разпредели страната, би трябвало да се допита до  бранша за методиката:

" Тези пари, тъй като са извънредно незадоволителни, с цел да покрият нашите загуби и да оказват помощ съответно на производителите на слънчоглед, взехме решение да предложим на министерството да употребява тези пари за по-засилени инспекции по границата и обезпечаване на това директният кулоар в действителност да е директен – с ескорт, с джипиеси, както го вършат в другите страни ".

Еврокомисията обаче няма да позволи това, защото по правилник парите би трябвало да стигнат до фермерите. При това състояние производителите считат че най-справедливо е парите да се разпределят на всички – съгласно декарите земя. 

Когато парите стигнат до земеделците – всеки ще реши какво да прави с тях:

" Голяма част ще ги дарят за футболни клубове, за помощ по селата, където живеят. Но в действителност сумата е алегорична – по 3 лева на декар, а всеки е изгубил по 50-60 лева./дка ".

Инфо: БНР

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР