Голяма част от българите, блокирани на летището в румънския град

...
Голяма част от българите, блокирани на летището в румънския град
Коментари Харесай

Жребий определи кой да се прибере с правителствения самолет

Голяма част от българите, блокирани на летището в румънския град Тимишоара, се прибират довечера с изпратения държавен аероплан, а за тези, които не съумеят да се качат, ще бъде обезпечен превоз до столицата Букурещ и оттова ще могат да заловен полет на "Райън еър " до Пловдив.

Така наподобява развръзката на обстановката с пренасочения към Румъния полет на нискотарифния авиопревозвач, в която попаднаха 175 български жители. 62-ма от тях към този момент са на българска територия, откакто се съгласиха да употребяват рейс, а в Тимишоара останаха 113 души.

Тъй като държавният аероплан може да транспорти единствено 93-ма от тях с приоритет ще бъдат качени бременните дами, майките с деца, заболели и възрастни хора, както и трима от мъжете, изтеглени посредством чоп, заяви почетният ни консул в Тимишоара Георги Наков, съобщи Дарик.

Хората, които ще си дойдат с държавния аероплан, са определени по избрани критерии, като измежду тях има и италианец, женен за българка, който е възрастен човек. Имената на тримата мъже, които също ще пътуват с държавния аероплан, са изтеглени от почетния ни консул по време на чоп с листчета хартия. Наков уточни критериите за избор: "Бременни, фамилии с дребни деца, възрастни, заболели, фамилии, с цел да не се разделят и по-късно госпожи и госпожици, като най-после откакто останаха няколко места за мъжете, по български метод мъжете теглиха чоп и дефинираха кои ще влязат в самолета ".

За хората, за които не остане място в самолета, има опция. "В 19.30 ч потегля различен полет от Тимишоара за Букурещ, където има подготвеност "Райън еър ", доколкото разбрах, да ги поеме с микробус и да ги закара до Пловдив. Имаме и трима или четирима задгранични жители, които не са били взети поради при установяване на реда, тъй като в тази ситуация преимущество имаха българските жители. Те бяха останали при мъжете, а при жребия просто изтеглиха трима наши сънародници, които са в самолета ", добави почетният ни консул.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР