Докато пиещите се насочват към спиртни напитки, Molson Coors придобива производител на бърбън

...
Голяма бирена компания се опитва да се подготви за бъдещето
Коментари Харесай

Голяма бирена компания се опитва да се подготви за бъдещето си с алкохол.

Molson Coors, най-известен с варенето на Coors Light и Miller Lite, придобива Blue Run Spirits, култова любима марка бърбън и ръжено уиски от висок клас, на неразкрита цена, ексклузивно казано на CNN. Това е част от завоя на компанията да се превърне в по-широка компания за напитки, фокусирана върху напитки извън бирата, особено след като продажбите на спиртни напитки в САЩ надминаха продажбите на бира миналата година за първи път.

Blue Run е базирана в Кентъки стартираща компания, която прави премиум бърбън уиски с цени, вариращи от $100 до $250 за бутилка. Петима души се събраха, които имат „обща любов“ към бърбъна и създадоха марката през 2020 г., според изпълнителния директор и съосновател на Blue Run Майк Монтгомъри, което доведе до „новаторска марка“, която изкривява по-млади и по-разнообразни от типичните пиячи на бърбън, той казах.

Molson Coors купува модната марка бърбън Blue Run на неразкрита цена. class= Molson Coors купува марката бърбън Blue Run на неразкрита цена. Molson Coors

Част от успеха на Blue Run може да се отдаде на съоснователя Девън Маккини, който проектира маратонките Air Force One на Nike, както и украсената с пеперуди бутилка за уиски и бърбън. Той подражава на културата на „пускане“ на маратонки с Blue Run, като създава шум от пускането на ограничено количество бутилки за всяко издание и генерира вълнение онлайн.

„Ние се заехме да променим начина, по който уискито се предлага на пазара“, каза Монтгомъри пред CNN. „Ние се заехме да модернизираме начина, по който изглежда и се усеща американското уиски.“

Той също така не се притеснява от масивна компания, която придобива неговата бутикова марка, като казва, че Molson има „огромни ресурси“, за да помогне за разширяване на разпространението си отвъд настоящите 31 щата, в които се продава, и че Molson има „ангажимент“ към високия клас на Blue Run качество и отличителен дизайн на бутилката.

За Molson шумното присъствие на Blue Run и печалбата от самото начало бяха привлекателна концепция, тъй като изглежда да се разрасне отвъд бирата. Това също така бележи първото в историята придобиване на духове от Молсън. Други продукти в това портфолио до голяма степен се състоят от партньорства, включително едно с Coca-Cola за производството на Simply Spiked, алкохолна напитка, вдъхновена от плодовия сок на марката Simply, и Topo Chico seltzers.

Главният маркетинг директор на Molson Мишел Сен Жак каза пред CNN, че Blue Run е един от „най-горещите нови участници“ и това, което им харесва в него, е неговият „иновативен подход към изграждането на марка, който смятаме, че е идеално допълнение към нашето пътуване до разширяване отвъд бирата.“

Blue Run е третата марка уиски и бърбън на Molson, която сега се помещава в ново подразделение, наречено Coors Spirits Co. Molson преди това навлезе в пространството през 2021 г. със създаването на уиски Five Trail и бърбън Barmen 1873, като и двете струват по-малко за бутилка в сравнение с версия на Blue Run.

Наличието и на трите е част от плана за „изграждане на хубаво портфолио от марки, които са насочени към различни ценови точки, както и потребителска демография“, каза Дейвид Коорс, изпълнителен председател на отдела. Той каза, че компанията е „доволна“ от продажбите на първите си две уискита и бърбъни.

Molson Coors Портфолиото от уиски и бърбън на Molson Coors сега се състои от три марки. Molson Coors

Монтгомъри и другите четирима съоснователи на Blue Run ще останат с марката. По-рано обявената дестилерия в Кентъки за 50 милиона долара ще продължи да се изгражда и Монтгомъри ще стане вицепрезидент на Coors Spirits Co.

Американското уиски расте: миналата година продажбите скочиха с 10,5% и надхвърлиха 5 милиарда долара, според данни на Съвета за дестилирани спиртни напитки на Съединените щати. По-специално, продажбите на супер премиум уискита и бърбъни са нараснали въпреки икономиката и инфлацията.

Придобиването на Molson има смисъл за Лиза Хокинс, ръководител на комуникациите и обществените въпроси на DISCUS, тъй като „културата на коктейлите процъфтява в САЩ и бирените компании искат да се включат в тази гореща пазарна тенденция.“

„Днешните потребители на алкохолни напитки търгуват и пият по-добре, не повече“, каза тя пред CNN. „Бирените компании осъзнават, че потребителите търсят първокласни продукти, които са автентични, висококачествени и имат интересна предистория, и това е, което спиртните напитки могат да предложат.“

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР