Голяма автомобилна компания има инвеститорски интерес към Плевен и може

...
Голяма автомобилна компания има инвеститорски интерес към Плевен и може
Коментари Харесай

Автомобилна компания има инвеститорски интерес в Плевен, може да открие 700 работни места

Голяма автомобилна компания има инвеститорски интерес към Плевен и може да открие най-малко 700 работни места, сподели пред публицисти министърът на нововъведенията Даниел Лорер. Той обаче не сподели името на възможния вложител.

По думите му в границите на седмица ще бъде разгласен антиинфлационният пакет, посредством който с 2 милиарда лв. ще бъдат подкрепени и жителите, и стопанската система.

Според него в случай че икономическият напредък продължава, макар инфлацията тази година, ще " продължим да бъдем очевидци на относително замогване на българина по отношение на предходното му положение ". " Първото тримесечие на годината българското произвеждане е повишено с 20 %, още веднъж над инфлацията, износът ни е 8 милиарда, което е връх за всички времена ", сподели Лорер.

За спрените доставки на съветски газ към България министърът изясни, че се работи, " с цел да потушим рецесията, която сътвори Путин, спирайки газа за България ". Той добави, че " Булгаргаз " продължава да работи за нови източници на газ и добави, че " със относително дребната консумация в България това ще бъде реализирано ".

" Мерките за освобождение на българската енергийна взаимозависимост от Путин към този момент започнаха и се вижда техният резултат. Скоро време България ще употребява сензитивно по-малко или въобще никакъв съветски газ. Следващата стъпка ще бъде петролът, който също ще бъде сменен с неруски. Това ще отнеме време, с цел да не е натоварваме българския консуматор с цена ", сподели Даниел Лорер.

Той добави, че за държавното управление най-съществен е българският стопански интерес, с цел да могат българските жители да " преживеят тази рецесия с минимално понижаване на виталния си стандарт, а българската стопанска система да продължи да е конкурентоспособна ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР