Голяма авария във ВиК мрежата остави без вода хиляди жители

...
Голяма авария във ВиК мрежата остави без вода хиляди жители
Коментари Харесай

Кючука продължава да бъде без вода, причината - стар хидрофор

Голяма повреда във ВиК мрежата остави без вода хиляди поданици на регион " Южен ". Главен тръбопровод на бул. " Александър Стамболийски " е развален от 20 часа нощес. От водното сдружение оповестяват, че има повреда на хидрофор " Южен -1 ", като това визира главно високите зони на квартала. В разследване от повредата, сутринта целият бул. е бил наводнен и колите са прекосявали мъчно.
Прочетете още
Работата по отстраняването на казуса е стартирала тази заран. На уеб страницата на ВиК не е разгласен прецизен час за премахване на повредата.

Репортер на медията ни се свърза с Антон Гълъбов, който е представител на ВиК. Той съобщи, че екипи на водното сдружение не са спирали да работят и се чака водата да бъде пусната до 18 часа. 

Той посочи, че това е магистрална връзка с оптимален размер на остарял етернитов тръбопровод, който обезпечава вода за целия квартал.

" За нас това е рутинна повреда, в този регион ние подменяме връзките с напълно нови и се чака напълно скоро сходни произшествия да не се случват. Магистралният тръбопровод се е развалил, той е с оптимален размер за града, това е водовод, който храни целия квартал, по тази причина при една негова повреда има такова приключване на вода по булеварда.  Докато не го сменим, това ни чака ", добави още Антон Гълъбов. 

*Снимки - " Забелязано в Кючука " *

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР