Голяма авария изключи тока в Казахстан и предизвика редица проблеми

...
Голяма авария изключи тока в Казахстан и предизвика редица проблеми
Коментари Харесай

Авария на електропровод в Казахстан остави без ток и области в Киргизия и Узбекистан

Голяма повреда изключи тока в Казахстан и провокира редица проблеми с електроснабдяването в още две централно азиатски страни - Киргизия и Узбекистан .

Аварията е станала на директна линия в Казахстан, записана е от локалния оператор, ръководещ електрическите мрежи KEGOC в 8:59 локално време.

Сериозни проблеми с тока са имали в градовете Алмати, Шимкент, Тарас, цялата Туркестанска област и цялостен Южен Казахстан. Електричеството е спряло и в много области на Киргизия и Узбекистан.

В столицата на Казахстан метрото е спряло, а жителите са призовани да излизат единствено при последна нужда, защото има проблеми и с целия всеобщ превоз. Летището също за известно време е спряло да обслужва полети, като по-късно работата е обновена в спешен режим, заяви пресслужбата на АО Uzbekistan Airports.
 Казахстан ускорява контрола върху износа на капитали от страната
Казахстан ускорява контрола върху износа на капитали от страната

Решението е на Националната банка

Само преди седмици Казахстан бе сцена на яростни конфликти сред власт и протестиращи , като митингите започнаха от неодобрение от повишаващите се цени на горивата. Напрежението бе овладяно не без помощта на .

В актуалните известия за повредата не се показва повода, само че и няма известия за подозрения за опит за бойкот.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР