Голяма акула мако е скочила върху яхта за чартърен риболов,

...
Голяма акула мако е скочила върху яхта за чартърен риболов,
Коментари Харесай

150-килограмова акула скочи в рибарска лодка в Нова Зеландия

Голяма акула мако е скочила върху яхта за под наем лов на риба, на борда на която са били петима риболовци, покрай град Уитиянга в Нова Зеландия. Хищната риба е снимана на видео, за което оповестява Daily Mail.

Райън Черчес взе петима фенове риболовци, с цел да ловят кралска скумрия на борда на яхтата си Churchys Charter NZ. Докато един от групата вади улова от водата, е уловена акула мако, за която се твърди, че е най-бързата акула в света.

Собственикът на лодката предизвестил пасажерите, че би трябвало да се оттеглен, в случай че акулата изскочи от водата. След 30 секунди тя в действителност скача на носа на яхтата.

Акулата е била дълга към два метра и половина и е тежала към 150 кг. Хищната риба е снимана на видео, до момента в който се извива на носа на лодката, пробвайки се да се върне назад във водата. От пасажерите и капитана я е деляло единствено фино предно стъкло.

Инцидентът е сниман на видео. На фрагментите се чува мощен гърмеж, след което камерата се завърта и демонстрира акулата, която се извива в предната част на лодката. Мако се извива на носа на лодката в продължение на към две минути, до момента в който пасажерите наблюдат спектакъла онемели.

Черчес, риболовец с 20-годишен стаж, споделя, че за първи път вижда акула да скача в лодка. Опитал се да се намеси, с цел да помогне на хищната риба, без да се опасява от острите ѝ зъби. В последна сметка акулата съумява да скочи във водата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР