Голям японски производител на лекарства заяви, че разследва смъртен случай

...
Голям японски производител на лекарства заяви, че разследва смъртен случай
Коментари Харесай

Смъртен случай и десетки в болница заради хранителна добавка

Голям японски производител на медикаменти съобщи, че проверява смъртен случай и десетки хоспитализации, които са свързани с добавка за понижаване на холестерола, съобщи Би Би Си.

Тя се популяризира от 2010 година на българския пазар

Във вторник компанията излезе с изказване, в което разгласи причинно-следствена връзка на нейния артикул Red Yeast Cholesterol Help и гибелта на клиента. Той е умрял от бъбречна непълнота.

Потребителите не могат да върнат продукта, откакто схващат, че в действителност не работи

Освен това минимум 76 души са били признати в болница, откакто са взели продуктите от ферментирал ориз beni kōji. Хапчетата са рекламирани като добавки за намаление на холестерола и управление на кръвното налягане.

Снимка: iStock

Компанията производител (Kobayashi Pharmaceutical) непринудено изтегли от пазара предходната седмица пет продукта. От компанията подозират, че казусът идва от неоткрити токсични субстанции във формите, употребявани в производството.

Засегнатите клиенти оповестяват за признаци като промени в цвета на урината, отичане на крайниците и отмалялост.

Компанията стартира следствие, откакто доктор ги сигнализира за докладвани здравословни проблеми през януари. Оттогава е основана гореща линия за сигнали.

Минават 10 години, до момента в който делото против медикамента влезе в съда

Продукт Red Yeast Cholesterol Help дебютира по аптеките през февруари 2021 година Досега са продадени повече от 1 млн. опаковки, оповестяват японските медии.

Фирмата също е доставяла beni kōji като хранителна съставна част на производители на храни и питиета по целия свят. Ферментиралият ориз е червеникаво-лилава мухъл, която се употребява постоянно и като багра за хранителни артикули.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР