Голям велопоход стартира днес от лятната сцена в Борисовата градина,

...
Голям велопоход стартира днес от лятната сцена в Борисовата градина,
Коментари Харесай

Велопоход днес в София

Голям велопоход започва през днешния ден от лятната сцена в Борисовата градина, оповестяват от пресцентъра на Столична община. Инициативата „ Заедно с велосипед “ е финалното събитие от провеждащата се в София Европейска седмица на мобиилността. Център за градска подвижност и Столична община канят всички фенове колоездачи да се включат в самодейността.

Обиколката започва от „ Борисовата градина “ в 10 ч. и продължава през Ловния и през Южния парк. Колоездачите ще изминат общ маршрут от 13 км, който минава през доста от парковете на София.

Във вело-обиколката ще вземат присъединяване и някои от професионалните велосипедисти от Novo Nordisk, с тяхната задача за битка с диабета и поддръжка към спорта и здравословния метод на живот.

Всички гости ще могат през целия ден на 22-ри да преглеждат и тестват колела, показани от Drag Bicycles, както и да станат част от една невероятна работилница за колела.

За всички останали, които няма да бъдат на колело, са готови доста занимания със зумба танци, йога процедура и просветителни игри по сигурност на придвижването за най-малките. Те също могат да дойдат на вело-празника със своите колела или тротинетки.

Събитието в „ Борисовата градина “ се организира със специфичното подпомагане на Посолство на Кралство Дания.

Европейската седмица подвижността минава под знака на Европейска комисия и под мотото “Заедно стигаме по-далеч “  и беше наситена с разнородни изяви във всички региони на София.

Вижте картата на маршрута на днешния велопоход. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР