Голям успех за родните ни грации. Боряна Калейн спечели титлата в

...
Голям успех за родните ни грации.
Боряна Калейн спечели титлата в
Коментари Харесай

Боряна Калейн стана европейска шампионка в Баку


Голям триумф за родните ни грации.

Боряна Калейн завоюва купата в многобоя на Европейското състезание по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан), заяви БНР.
Българката донесе злато за страната ни след 29 години.
За последно България е имала европейска шампионка в самостоятелната конкуренция през 1994 година на шампионата на остарелия континент в Солун (Гърция), когато победи Мария Петрова.
Среброто стана владеене на италианката София Рафаели, а бронзът отиде при Стиляна Николова.
Боряна стартира устойчиво надпреварата, като в първата ротация се показа чудесно на лента и получи 31,200, само че след подадена контестация от българския щаб оценката беше нараснала на 31,750 точки. Във второто завъртане Калейн изигра обръча си по музика особено писана за нея - композицията на " Боряно, българко " й донесе 33,250 точки.
На топка Боряна също бе постоянна, не позволи неточности и получи оценка от 33,100. Калейн затвори надпреварата с финален стартов номер и осъществяване на бухалки - интелигентна игра, добре изпълнени компликации и опасности и отредиха 32,900 точки и златния орден в многобоя. Така, откакто два пъти оставаше със сребро на Европейско състезание, Боряна се окичи с купата на Стария континент.
Стилияна Николова също стартира доста добре надпреварата като за първите си два уреда - обръч и топка получи оценки над 34 точки - 34,700 и 34,750. В съчетанието си с бухалки Николова съумя да избави уреда при риск и бе оценена с 32,300.

След третата ротация Стилияна водеше в класирането, само че в последното си изиграване, това на лента българката позволи груба неточност и получи оценка от 27,750. Така международната шампионка София Рафаели съумя да я изпревари единствено с половин десета за сребърния орден в многобоя, пише 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР