Голям успех за българското кино на престижния фестивал в Сараево.

...
Голям успех за българското кино на престижния фестивал в Сараево.
Коментари Харесай

След големия успех: Режисьорът Милко Лазаров за филма Ага

Голям триумф за българското кино на влиятелния фестивал в Сараево. Филмът " Ага " на режисьора Милко Лазаров, чиято международна премиера бе на " Берлинале ", бе отличен с огромната премия " Сърцето на Сараево ".
" Ага " беше и първата наша лента, показана на " Берлинале " от 29 години насам. След това филмът сграбчи и огромната премия на фестивала в Техеран.
" Исках да сложа фокус върху разпада на последното семейство на земята. В България съвсем няма семейство, което да не е изпаднало в сходна обстановка.. Натрупахме доста грехове и ще си платим за това... ", разяснява пред " Нова телевизия " Милко Лазаров.
Българската премиера на " Ага " ще бъде на 14 декември, сподели още режисьорът. Той акцентира, че за него и целия екип е било голяма чест да бъдат наградени от ръководителя на журито в Сараево – иранския режисьор и сценарист Асгар Фархад.
Сюжетът на българо-германско-френската копродукция придвижва феновете надалеч на север, с цел да опише една история за конфликта на цивилизациите през призмата на любовта и човешките взаимоотношения. В юрта измежду снежните полета на севера, двамата основни герои инуити - Нанук и Седна, мечтаят да съберат фамилията си още веднъж. Двамата живеят в духа на традициите на своите предци. Останали сами в пустошта, те припомнят за последните хора на Земята. Когато здравето на Седна се утежнява и тя умира, Нанук взема решение да извърши последното й предпочитание – да откри от дълго време отпътувалата им щерка Áга, избрала живота в града и загърбила традициите.
Продуцент на " Áга " е Веселка Кирякова, която работи с Милко Лазаров още от първия му филм " Отчуждение ". Тя е копродуцент и на " Слава " на Кристина Грозева и Петър Вълчанов. Оператор на кино лентата е Калоян Божилов.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР