Голям успех за България, е че по време на нейното

...
Голям успех за България, е че по време на нейното
Коментари Харесай

Клод Мораес: Успех за България е, че решението за парламентарен контрол на Европол се взе в София

Голям триумф за България, е че по време на нейното европредседателство се взе решението националните парламенти да управляват активността на Европол. Това съобщи за ТВ Европа ръководителят на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Европейския парламент Клод Мораес, който дружно с Цветан Цветанов съпредседателстваше срещата, на която беше взето решението.

Тази среща беше повече от значима. Беше историческа. За пръв път уредихме националните парламенти да управляват активността на Европол. Това е значимо, тъй като Европол е една от най-важните организации на континента, борейки се с проведената престъпност и подсигурявайки, че ще се оправи с доста от заканите, които жителите срещат с тероризма, интернет и други. Затова се нуждаем Европол да е добре структурирана, добре финансирана. За България и председателството ви на Европейския съюз това решение е извънреден триумф, съобщи Мораес.

Той разяснява и въпроса със съдействието с Англия по въпросите на сигурността след Брекзит. Мораес акцентира, че се търси вид, при който и Обединеното кралство, и Европейският съюз да продължат да работят дружно.

Обединеното кралство е огромен източник на информация и службите му спомагат чудесно на останалите. Но несъмнено, не всички данни идват оттова. Ние ще продължим да обменяме информация между тях, само че на друга база. Мисля, че хората желаят да видят обстановка, при която и Европейския съюз, и Англия печелят. Това обаче би трябвало да стане по правилния метод. Тероризмът няма граници, по тази причина би трябвало да сме сигурни, че даже страната да не е в Европейски Съюз имаме ползотворни взаимоотношения, съобщи Клод Мораес.

Той посочи и отличната работа, която реализира Европол и ръководената от него комисия с българското държавно управление и правораздавателните органи в България.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР