Голям стимул получиха българските тенисисти в навечерието на Sofia Open,

...
Голям стимул получиха българските тенисисти в навечерието на Sofia Open,
Коментари Харесай

Димитър Кузманов и Александър Лазаров с „уайлд кард“ за основната схема на Sofia Open

Голям тласък получиха българските тенисисти в навечерието на Sofia Open, който ще се организира от 4 до 11 ноември.  

Националите за Купа „ Дейвис “ Димитър Кузманов и Александър Лазаров получиха „ уайлд кард “ за присъединяване в главната скица на шампионата от категория ATP 250.

В главната скица при двойките с „ уайлд кард “ се снабдиха героите от мача с Казахстан Александър Лазаров/Александър Донски, както и Янаки Милев/Пьотр Нестеров.  

„ Уайлд кард “ за присъединяване в квалификациите на сингъл пък взеха Адриан Андреев и Янаки Милев. 

Валентин Димов, капитанът на България за „ Купа Дейвис “, обясни решението за избора на играчи.

„ Обсъдихме с турнирния шеф Орлин Станойчев, кои състезатели би трябвало да получат „ уайлд кард “ и аз като капитан на „ Купа Дейвис “ предпочитано предпочитам тези, които всякога са отсреща и са подготвени да играят за България “, изясни Димов. „ Смятам, че се намират в много добра форма и справедливо ги получават, както за сингъл, по този начин и за двойки. “

Димитър Кузманов е единственият тенисист, взел участие във всички издания на Sofia Open. Именно на този шампионат той реализира най-голямата победа в кариерата си, надигравайки през 2021 година Лоренцо Музети. Мико е рекордьор и по победи (24) на сингъл за България в Купа „ Дейвис “.

През предходната Александър Лазаров стигна осминафинал след победа над участника в NextGen финалите Иржи Лехечка, а по-късно бе на две точки от успеха против Лоренцо Музети. През май тази година Алекс скъса ахилес, само че единствено четири месеца по-късно бе на корта за България против Казахстан.

Янаки Милев означи напредък с близо 700 места в международната класация последните 12 месеца. Пловдивчанинът сега е №494, откакто през ноември 2022-а бе 1177-и. Тази година Янаки завоюва две трофеи от шампионати на ITF и игра още два финала.

Адриан Андреев се завръща на Sofia Open след година неявяване. Това ще е шестото му присъединяване в шампионата като през 2019-а бе на гейм от успеха против тогавашния №45 в света Матю Ебдън.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР