Голям спад отбелязва туризма в Куба, след като администрацията на

...
Голям спад отбелязва туризма в Куба, след като администрацията на
Коментари Харесай

Сериозен срив в туризма в Куба след санкциите на Тръмп

Голям спад отбелязва туризма в Куба, откакто администрацията на Доналд Тръмп наложи възбрана за американци да посещават островната страна, написа Ройтерс.
Спадът е с 23,6 % по отношение на юли 2018 година, откакто Съединени американски щати не разрешиха на круизните кораби да стопират в Куба и понижиха типовете изключения от възбраната за пътешестване, които се разрешават, съобщи БГНЕС.
Резкият срив е в цялостен контрастност с туристическия взрив, който провокира стоплянето на връзките сред Куба и Съединени американски щати при ръководството на Барак Обама.
Администрацията на Доналд Тръмп съзнателно се прицели в два от най-доходоносните браншове на кубинската стопанска система - туризма и задграничните вложения, в опит да принуди режима в Хавана да спре поддръжката за лявото държавно управление на Николас Мадуро във Венецуела.
Кубинското държавно управление предишния месец доста понижи прогнозите за посещаемостта на страната от задгранични туристи. Вместо предстоящите 5 милиона гости, Куба ще посрещне 4,3 милиона, считат управниците в Хавана.
Освен приходите от валута на централната власт, спадът съществено се отразява на притежателите на заведения за хранене, стаи чартърен и водачите на таксита, които са измежду дребното частници в Куба.
Това е в прорез с задачите на Съединени американски щати, които желаят да подкрепят частния бранш в карибската страна.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР