Голям скандал се е разразил на заседанието на днешния пленум

...
Голям скандал се е разразил на заседанието на днешния пленум
Коментари Харесай

Скандал на пленума на БСП заради Народния съд

Голям скандал се е разразил на съвещанието на днешния пленум на Българска социалистическа партия поради партийната позицията, от която беше изтрито скандалното изречение за Народния съд.

Именно то стана причина създателят му Валери Жаблянов да бъде свален от зам.-председателския пост на Народното събрание.

По време на съвещанието на Националния съвет на левицата на "Позитано " 20 Велислава Дърева и Янаки Стоилов попитали управлението за какво е махнало думите, че Народният съд от 1945 година е бил "необходимо и неизбежно правораздаване ". Много от алените споделят позицията му, заяви "24 часа ".

Стоилов подлагал на критика изтеглянето на изречението, само че поздравил управлението, че е защитило Жаблянов. Изказването обаче било доста остро, което провокирало реакцията на част от партийните му приятели. Атанас Костадинов и Атанас Зафиров го подлагали на критика, че разпалва още веднъж абсурда в услуга на ГЕРБ. Тe декларирали, че когато в ръководещата партия има трус и Българска социалистическа партия набира мощ, постоянно се намира някой от вътрешната страна, който да направи скандал в тяхна изгода.

Това провокирало още веднъж Стоилов, който обвинил управлението че е исторически необразовано и разказал по какъв начин Бриго Аспарухов се е хвалел преди време, че той бил индивидът, разкрил Бойко Борисов за политиката. Това взривило пленума и самия Аспарухов, който оповестил, че толкоз злобна тирада против партията от дълго време не е чувал. Той попитал Стоилов по какъв начин не го е позор и споделил, че даже ГЕРБ не приказват с толкоз завист за Българска социалистическа партия.

Зафиров пък го запитал, откакто е бил дълги години в управлението, с какво е оказал помощ да се схванат историческите обстоятелства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР