Голям скандал между комшии е в разгара си в морската

...
Голям скандал между комшии е в разгара си в морската
Коментари Харесай

Самонастанили се мъже и жени в изоставена сграда във Варна тормозят съседи

Голям скандал сред комшии е в разгара си в морската столица.

Самонастанили се мъже и дами в недостроена и изоставена постройка във Варна от години тормозят живеещите в съседство хора. Оказва се, че институциите не могат да създадат нищо, с цел да изведат тези хора от там. Освен, че самонастанилите се събират тонове боклуци в седеметажния блок, те демонстрират и експанзия към хората в региона.

Самонастанилите се хора са от околните села и градове край Варна и живеят тук от близо 10 години. През деня ровят казаните за боклук и складират събраното в блока. В постройката няма вода и ток, няма и прозорци. Затова през зимата се топлят като палят отпадъци, заради което нееднократно са ставали пожари. През горещите месеци миризмата в региона е нетърпима, а методът на живот на противозаконните жители на постройката крие риск от болести.

През последната седмица обаче самонастанилите се станали нападателни към живеещите в близките блокове.

Потърпевшите са подавали през годините доста сигнали до общинската администрация, само че единственото, което създали от там, било да изнесат боклуците от постройката. Оказва се, че локалната власт не може да изведе самонастанилите се. Може единствено да издаде наставление към притежателя, който би трябвало да вземе ограничения. И, в случай че не направи нищо, да го санкции. Това обаче не оказва помощ изключително на законно живеещите в региона.

" Има наши писма, в които сме нареждали да обезопасят отвори, да не падат предмети, да няма самонастанили се хора. Многобройни, които са неполучавани в годините непрекъснато. Собствениците на Б и В вход, които са в необитаемата част, са към 30 индивида. 2019 година имат записана етажна благосъстоятелност с директорски съвет, които писма оттук насетне са пращани непосредствено на шефа и посредством него до всички притежатели. Колко ги е уведомявал, не мога да ви кажа ", съобщи пред Българска национална телевизия Любомир Петров, основен специалист " Обществен ред и надзор " - регион Одесос.

След хвърлената пиратка и заканите е подадена тъжба в полицията. Оттам обясниха, че причинителят е бил предизвестен, дал е показания и му е конфискувано законно притежавания газов револвер. Разпитани са и пострадалите. Но пълномощията на служителите на реда са дотук, тъй като и те без заповед нямат пълномощия да изведат самонастанилите се. В този обаян кръг хората ще продължат да бъдат унизени и заривани с отпадъци, написа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР