Голям ръст на разпространението и производството на марихуана отчитат от

...
Голям ръст на разпространението и производството на марихуана отчитат от
Коментари Харесай

Бум на разпространението на марихуана отчитат от митниците

Голям растеж на разпространяването и производството на марихуана регистрират от Агенция " Митници ". Само за година са хванати 7 тона от неразрешеното вещество, като върхът за засечена партида е 1 звук.

Това уточни пред bTV Стефан Бакалов, шеф на отдел " Борба с наркотрафика " в Агенция " Митници ".

Марихуаната е и най-употребявания в международен мащаб опиат, като България не прави изключение, а подтик на разпространяването й дават процесите по заверка на канабиса в страни като Испания и Съединени американски щати, уточни Бакалов.

Конкретно у нас напоследък се вижда мода за приложимост на така наречен " вейпове " или електронни устройства за пушене. " Вносителите се пробват да ги постановат на пазара всеобщо, защото част от тези артикули не попадат под възбрана от закона, само че ние намираме способи да стопираме тези колета ", увери представителя на митниците.

Бакалов разяснява и, на борда на който бе открит половин звук кокаин. По думите на Бакалов е изцяло разумно не всички моряци да са знаели за преместването на въпросната пратка заради разумната конфиденциалност на сходни интервенции. Иначе напоследък се забелязвал сериозен растеж на трафика на кокаин през Атлантическия океан, като Европа стартира да изпреварва Съединените щати като потребител на неразрешеното вещество. Променят се и страните на генезис - не толкоз към този момент Колумбия и Венецуела, а Еквадор, Панама, Бразилия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР