Голям протест в Скопие в неделя вечерта. Противниците на френското

...
Голям протест в Скопие в неделя вечерта. Противниците на френското
Коментари Харесай

Противници на френското предложение излязоха на протест в Скопие


Голям митинг в Скопие в неделя вечерта. Противниците на френското предложение за участие в Европейски Съюз излязоха по улиците на Скопие. Със викания: " Никогаш Северна, единствено Македония " недоволстващите потеглиха на шествие от Владата към Народното събрание.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 608
По време на протестите от последните дни бяха нанесени материални вреди по постройката на северномакедонското Министерство на външните работи. Тя беше замеряна с яйца, домати и багра, счупени са и стъклата на постройката.

Часове преди митингите против френското предложение Димче Петкоски – секретар на партия " Граждански либерален съюз ", известна като българската партия в Северна Македония, приказва пред Нова телевизия.

Заради Коронавирус рецесията партията е затворила офиса си. Тя е отвън Народното събрание. Отказала е да се коалира и с двете огромни политически сили СДСМ, и с ВМРО-ДПМНЕ.

" Справяме се, както можем. Организираме се с нашите другари, служащи и симпатизанти да вземем за пример в обществените мрежи, с наши интернет портали. Условията са доста тежки, се надявам това да спре ", споделя той.

Сложната политическа обстановка се оказва тежка и за предприемача Владко Начевски.  

" Аз съм живял и в София, и в Скопие и не мога да ненавиждам българи или македонци. Много български компании могат да идват тук на мира, никой няма да ги бие ", споделя той.

Напрегнатите връзки сред София и Скопие се отразили и на туризма, споделя Начевски.

" Всички хора, които са идвали от Македония в Банско, стопират да идват поради тази обстановка. България губи туристи. И македонците заплащат повече, с цел да отидат в Златибор ", разкрива предприемачът.

Според него България може да завоюва македонците, в случай че прави като Сърбия.
" Единственото нещо, което България би трябвало да направи е да гледа Сърбия. Сърбия се прави на почтен състезател и хората я харесват. Използва обстановката с коронавирус и подари ваксини. България трябваше да го направи също ", разяснява Начевски.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР