Голям пожар край Русе. Огънят бушува на 50 метра от

...
Голям пожар край Русе. Огънят бушува на 50 метра от
Коментари Харесай

Избухна голям пожар в района на Русе

Голям пожар край Русе. Огънят бушува на 50 метра от първите къщи в квартал Долапите, в непосредствена непосредственост до дом за остарели хора. Засегната е и вилната зона на квартал Средна кула. Няма потърпевши хора, към този момент няма заплаха и за жителите на старческия дом. Огънят гори от двете страни на жп-линията, спрени са влаковете.

Временно е било затворено едното платно от изхода на Русе към София. В гасенето са се присъединили противопожарни екипи от Русе, от горското стопанство и от националната компания железопътна инфраструктура.

Сигналът е подаден малко преди 15:00 часа през днешния ден. Предполага се, че повода са искри от преминаващ трен. Постепенно огънят се е разпрострял на територия от няколко километра. Високата температура, огромният фронт на пожара и пресечната околност затрудняват работата на екипите.

" Разпространението на огъня към този момент е лимитирано към дома за възрастни хора " Приста " и към жилищните квартали ", изясни Малчева.

Кметският наместник на кв. " Средна кула " Божидар Йотов изясни пред Българска телеграфна агенция, че пожарът е с доста огромен фронт.

" Надявам се, че пожарът ще бъде локализиран бързо. Пламъците са покрай крайните къщи в кв. " Средна кула ", сподели Йотов.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР