Голям пожар край Бяла Слатина.Стотици декари лозя, стърнища и нежилищни

...
Голям пожар край Бяла Слатина.Стотици декари лозя, стърнища и нежилищни
Коментари Харесай

Голям пожар край Бяла Слатина

Голям пожар край Бяла Слатина.Стотици декари лозя, стърнища и нежилищни постройки са изгорели този следобяд, съобщи Българска телеграфна агенция.

Голям пожар

Огънят е тръгнал от ниската част на местността „ Герена “, а мощният вятър е направил по този начин, че да се разрасне за няколко часа по цялата линия към лозята над гарата.

„ Всичко е изпепелено. Утре ще се видят вредите, тъй като в този момент е мрачно. Тепърва ще се прецизира и повода за огъня – дали е тръгнал от запалени стърнища или от късо съединяване “, сподели депутатът Красен Кръстев, който е от там.

На този стадий няма данни за потърпевши

Кръстев акцентира, че пожарът е сподавен с помощта на взаимната работата на пожарникари.

По-рано имаше пожар в община Гълъбово. Горяха иглолистни и широколистни гори.

Както Safenews писа,във вилната зона над Аладжа манастир край Варна пламтя пожар.

Три пожарни екипа на 5 РПУ са изпратени на място поради мощния вятър и заплахата огъня да се трансферира в други частни парцели. Пострадали няма. Пожарът е локализиран.

Димът е бил видян и откъм морето. Хората са предположили, че гори хотел в курорта “Златни пясъци. Екипите са открили на място, че листа и сухи клончета гори в парцела си притежателя му, потвърдиха от полицията във Варна.

С идването на есента понижава рискът от огромни пожари

Преди седмица, единствено в рамките дневно бяха потушени 99 пожара. Това оповестиха от Главна дирекция “Пожарна сигурност и отбрана на популацията на уеб страницата си. На 137 сигнала за произшествие са реагирали екипите на пожарната.

20 пожара са зародили с директни материални вреди. От тях осем са в жилищни здания, а седем в транспортни средства. 79 пожара са без провокирани материални вреди. От тях 48 са в сухи треви, горска постелка и шубраци.

Още вести четете в категория Крими & Темида.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР