Голям пожар избухна в една от най-големите градски гори в

...
Голям пожар избухна в една от най-големите градски гори в
Коментари Харесай

За 5 дни гръмнаха складове за боеприпаси в България, Франция, Германия



Голям пожар избухна в една от най-големите градски гори в Берлин в четвъртък сутринта, провокиран от експлозии в склад за муниции, предават международните организации. Около 100 пожарникари се борят с огъня в гората " Грюневалд "  в немската столица, в западната част на града. Пожарът се разпространявал бързо и се чували мощни експлозии от мястото, където се съхранявали стари муниции от Втората международна война и фойерверки. Мястото е било предопределено и за контролитрани детонации.

Така единствено в границите на пет дни са регистрирани взривове в хранилища за муниции в три европейски страни - поредно в България, Франция и Германия. 

Първо, в неделя сутринта гръмнаха хранилища на българската оръжейна компания " Емко " край Карнобат. Причините към момента се обясняват, само че притежателите настояват, че няма по какъв начин да не е имало външна интервенция.

В сряда пък няколко души бяха ранени при експлозия в завод за произвеждане на експлозиви Йоренко (Eurenco) в Бержерак, Югозападна Франция. Предприятието произвежда експлозиви за военни и цивилен цели, както и горива, в това число и ракетни.
Според европейските наставления заводът, който създава нитроцелулоза за муниции, е систематизиран като високорисков за пожари и токсични материали.  След детонацията е имало пожар. Причините за гърмежа все още не са ясни.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР