Голям пожар избухна в една от най-големите градски гори в

...
Голям пожар избухна в една от най-големите градски гори в
Коментари Харесай

Експлозии в стар склад за боеприпаси причиниха голям пожар в гора в Берлин

Голям пожар избухна в една от най-големите градски гори в Берлин в четвъртък сутринта, провокиран от детонации, избухнали в склад за муниции на фона на упованията за един от най-горещите дни в годината, предава Associated Press.

Около 100 пожарникари се борят с огъня в гората " Грюневалд " в немската столица в западната част на града, заяви немската осведомителна организация DPA.

Пожарът се популяризира бързо и се чуват мощни детонации от мястото, където се съхраняват остарели муниции от Втората международна война и фойерверки . Там се правят и контролитрани детонации.

" Ситуацията е рискова ", сподели пред кореспонденти Томас Кирщайн от противопожарната работа в Берлин. Той прикани жителите да стоят надалеч от гората. Поради заплахата от летящи шрапнели и опасността от нови детонации, противопожарната работа сподели, че към момента не е почнала систематично да гаси огъня, защото силите за избавителните служби трябваше да съблюдават отдалеченост от един километър от пламъците.

Властите в Берлин са поискали подкрепления от страната , които да оказват помощ за потушаването на пламъците, в това число специфични елементи от немската войска. Водни оръдия, хеликоптери и специфични резервоари за евакуация също са изпратени на мястото .

Движението на градските влакове към западната част на града беше отчасти прекратено и една от най-важните автомагистрали в града - " Авус " беше затворена. Жилищни здания не са директно застрашени от пламъците, само че от противопожарната работа предизвестиха, че пожарът може да се популяризира в допълнение заради сушата и извънредно високите температури, която се чакат в четвъртък с температури до 38 градуса по Целзий.
 Осем души са потърпевши при гърмеж във френска фабрика за експлозиви
Осем души са потърпевши при гърмеж във френска фабрика за експлозиви

Няма вреди отвън периметъра на предприятието
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР