Голям пожар гори в Стара Планина, близо до Рожен и

...
Голям пожар гори в Стара Планина, близо до Рожен и
Коментари Харесай

360 пожара захапаха страната, огънят стигна до Рожен и газоп...

Голям пожар гори в Стара Планина, покрай Рожен и Клисура, заяви Стефан Стефанов от Главната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". За гасенето на пламъците се чака помощ и от армията, разгласи той пред БНР.

" Отново е зародил доста огромен пожар на територията на Област Пловдив, в региона на Стара планина, към Розино и Клисура. Очакваме подпомагане от Министерството на защитата, с цел да може хеликоптер още веднъж да помогне с гасенето. Не можем и без сътрудниците от горските стопанства, които Слава Богу, в последните години също са оборудвани с високопроходима техника и гасителни средства ", заключи Стефанов.

Общо 360 сигнала за пожари в страната са получени през вчерашния ден и през днешния ден.



Пожар също бушува и до газопровода край Благоевград, оповестиха локалните медии.

По първична информация са се запалили шубраци и треви в непосредствена непосредственост до газопровода - в региона на село Бучино, през който се транзитира " синьо гориво " за Гърция.

Огънят е тръгнал към 14:00 часа и е обхванал няколко декара в региона. На място има няколко пожарни автомобила. Хора от селото с тежка техника също оказват помощ в гасенето, правейки просеки, предава Българска национална телевизия.

Заради вятъра огънят постоянно мени посоката. Засега е на към 2-3 км от най-близките къщи в село Бучино. Наблизо има и склад за жито.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР