Голям пожар гори между пазарджишките села Левски и Елшица. Огънят

...
Голям пожар гори между пазарджишките села Левски и Елшица. Огънят
Коментари Харесай

Военен хеликоптер се включи в гасенето на пожара между пазарджишките села Левски и Елшица

Голям пожар гори сред пазарджишките села Левски и Елшица. Огънят е обхванал и иглолистна гора. На място са екипи на противопожарните служби от Пазарджик, Панагюрище, Велинград и Батак.

В късния следобяд в напъните по потушаването на огъня се вкючи и вертолет с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили. Хеликоптерът Ми-17 е изхвърчал от авиобазата в 17.14 часа. Екипажът ще оказва помощ на огнеборците за потушаването на пожара посредством обливане на засегнатия регион с вода от въздуха, чрез системата за пожарогасене „ bambi bucket”.



Сигналът за пожара е получен малко след 10,30 часа тази заран, а първичната информация е била за запалени сухи треви и стърнища в землището на село Левски. Високите температури в композиция със мощен стремителен вятър, който бързо мени посоката си, довел до разгръщане на огъня.

На този стадий няма заплаха пламъците да застрашат обитаеми места – оповестиха от полицията. Фронтът на пожара се развива към село Елшица, даже е навлязъл и в горски фонд. Затова на мястото са изпратени 4 противопожарни автомобила и 4 коли с висока проходмост със чиновници и доброволци. В гасенето вземат участие и служащи от горските стопанства в Панагюрище и Пазарджик. Ангажирани са и хора от околните села.



Снимки: РДПБЗН-Пазарджик

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР