Голям пожар е обхванал жилищна сграда в град Бухово край

...
Голям пожар е обхванал жилищна сграда в град Бухово край
Коментари Харесай

Голям пожар обхвана жилищна сграда в Бухово, евакуирани са хора


Голям пожар е обхванал жилищна постройка в град Бухово край столицата. Унищожен е покрив от 450 кв. метра. Евакуирани са хората, живеещи в постройката. Следим обстановката. Това разгласи д иректорът на Групово дело Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов в парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност в Народно събрание, съобщи кореспондент на Novini.bg.

От думите му стана ясно още, че от началото на годината са зародили 27 830 пожара на територията на страната. Пострадали са 194, починали са 89.

„ Отчитаме 25% нарастване от предходната година. Дължи се на високите температури. 29 000 декара гори са унищожени при пожарите това лято. Основна причина за тях е горенето на сухи треви и шубраци. Хвърляме неимоверни средства и училия за преодоляване на пожарите “, сподели основен комисар Николов.

„ Следим прогнозите на Национален институт по метеорология и хидрология. Ежедневно спускаме информация за предстоящото време и какви старания би трябвало да се положат за предварителна защита “, увери той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР