Голям пожар е горял на общинското пазарче в кв. Девня-2,

...
Голям пожар е горял на общинското пазарче в кв. Девня-2,
Коментари Харесай

Изгоря пазар в Девня

Голям пожар е горял на общинското пазарче в кв. " Девня-2 ", алармираха консуматори на фейсбук страницата " Девня - антична и модерна ", които изпратиха и фотоси. Огънят е обгорил съществено комерсиалния обект на ул. " Здравец ", а покривната структура е увиснала и всеки миг може да се срути. Най-вероятно възпламеняването е съзнателно и се дължи на нелоялна конкуренция в търговията с козунаци, допускат девненци. 

Те описват, че наемателката на сергиите, на име Милена, била доста развъртяна и работлива жена. Всяка година по Великден бизнесдамата правела луди пари от продажбата на пакетирани козунаци. " Тя е наследница на първия частен бизнесмен в квартала. Работи като вол – от рано заран до късно вечер. Складчето ѝ се намира тъкмо до пазарчето. Добре, че не са го запалили и него ", разясняват съкварталци. 

" Срещу Разпети петък, когато продажбата на козунаци е в разгара си, сергиите са опожарени, с цел да вържат ръцете на Милена да няма къде да изложи стоката си, а клиентите да се насочат към различен търговски обект ", подозират хората, само че не споделят повече от това.

Засега от полицията не са подавали информация към обществеността за случая, което се дължи на празничните дни, в които пресцентърът не работи. Поради тази причина неразбираеми все още остават съществени елементи, касаещи фактическата конюнктура по време на пожара, в това число по кое време тъкмо е горял той. При всички случаи обаче за случая би трябвало да е подаден сигнал в районно управление (на МВР) МВР-Девня и да са осъществени процесуално-следствени дейности под надзора на дежурен прокурор. 
 
Задължителни съставни елементи на следствието би трябвало да са разпитът на наемателката и очевидци, в случай че има такива, анализът на записите от външното видеонаблюдение в региона, назначението на пожаро-техническа експертиза, която да обективира повода за лумналия огън и други Търговският обект е построен от негорими материали – желязо и бетон, от което произтичат подозренията за тенденциозен палеж след разливане на запалима течност. За сходни престъпни действия законодателят е планувал наказване " отнемане от независимост " за период от една до осем години.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР