Голям пожар бушува в Сакар планина между трите села Полски

...
Голям пожар бушува в Сакар планина между трите села Полски
Коментари Харесай

Хеликоптер се включи в гасенето на пожар в землището край село Полски градец

Голям пожар бушува в Сакар планина сред трите села Полски градец, Светлина и Мъдрец , Старозагорско.

Хеликоптер с екипаж от 24-а авиобаза Крумово от състава на Военновъздушните сили (ВВС) се включи от 16.00 ч. в гасенето на пожар в землището на село Полски градец, Община Раднево. Екипажът ще оказва помощ на огнеборците за потушаването на огъня посредством обливане на засегнатия регион с вода от въздуха, чрез системата за пожарогасене „ bambi bucket ”.
 Министерство на защитата
В област Стара Загора втори ден военнослужещите от 38-ми механизиран батальо н от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада оказват помощ при потушаването на пожара в землището на село Пъстрово. Под управлението на капитан Герасим Златинов 20 военнослужещи не престават битката с огъня и оказват помощ на чиновниците на районен съд „ ПБЗН ” – Стара Загора.
 Министерство на защитата
В област Хасково 20 военнослужещи и 5 единици техника от 31-ви механизиран батальон също от състава на 2-ра механизирана бригада работят на 1 км североизточно от село Брягово, Община Хасково. Ръководител на групата е капитан Йонко Йонков, заместник-началник на щаба по огневата поддръжка на батальона.

За момента пожарът е локализиран, като военнослужещите правят обход по периметъра и вършат просеки за недопускане разпространяването на огъня.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР