Голям мост, който се срути в Балтимор, след като беше

...
Голям мост, който се срути в Балтимор, след като беше
Коментари Харесай

Кой беше Франсис Скот Кий, чийто едноименен мост падна? Неговото стихотворение стана „The Star-Spangled Banner“

Голям мост, който се срути в Балтимор, откакто беше ударен от транспортен съд, е кръстен на Франсис Скот Кий, който трансформира военно прекарване при започване на 19 век в стихотворението, става народен химн на Съединените щати.

Кий е изтъкнат юрист в района през първата половина на 19 век. През септември 1814 година, две години след началото на войната от 1812 година сред Съединените щати и британците, той беше на транспортен съд, с цел да договаря за освобождението на американски пандизчия и стана очевидец на 25-часова английска бомбардировка на Форт Макхенри.

От своята позиция на река Патапско 35-годишният Кий съумя да види, че американското знаме остана вдигнато през часовете на тъмнината и към момента беше на върха на крепостта, когато настъпи сутринта. Той го трансформира в стихотворение.

„ И аленият искра на ракетата, бомбата, избухнала във въздуха, дадоха доказателство през нощта, че нашето знаме към момента е там “, както се споделя в един от истинските редове на Кий. Ракетите и бомбите по...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР