Голям кулинарен празник стягат в Монтана. На 23 март на

...
Голям кулинарен празник стягат в Монтана. На 23 март на
Коментари Харесай

Кулинарни майстори гостят с местни гозби жители и гости на Монтана

Голям кулинарен празник стягат в Монтана. На 23 март навън ще бъдат приготвени три локални и доста вкусни гозби от Северозапада - Кланик с чипровско питие, Комбус от село Стубел и Врачанска Ютика.
Събитието ще се организира пред входа на Общинския юношески дом, на бул. „ 3-ти март “ №98, стартира в 12 ч. и продължава до 14 ч.
Кланик е типична торлашка манджа, която се подготвя в Чипровци. Майстор на Кланика ще бъде Цветомир Стефанов, който е млад производител на занаятчийска бира, а неотдавна и развива и къща за посетители и кръчма града. 
Баба Ванка от с. Стубел (Иванка Трайкова) ще сготви Комбус - нещо което всеки би трябвало да опита, в случай че е запленен от хубостта и усетите на Северозапада. Комбус е типична локална пролетна рецепта, в която изобилстват зеленииите - щавиляк (лапад), лук и чушки, както и секрети подправки.
Неповторимият Дедо Скръц (Цветан Дочев) дружно с правилни помагачи ще ни посетители с Врачанска Ютика. Печени чушки, печени домати, лук, магданоз, чесън, олио и сол - са единствено част от вкусните съставки на гозбата на колоритния врачанин.
Майсторите на вкусните ястия ще приготвят повече от 300 порции за жителите и гостите на Монтана.
Кулинарният празник е част от двудневното Изложение на локални артикули, което се организира в Монтана на 23 и 24 март в залите на Общински юношески дом - Монтана. Форумът е проведен от Министерството на земеделието със съдействието на Община Монтана и се чака да участват представители на локалните аграрни общности и Местни инициативни групи от цяла България.
" Елате, с цел да опитате гратис вкусните Кланик, Стубелски Комбус и врачанска Ютика.
Заповядайте, с цел да видите по какъв начин се готвят наживо обичайните локални ястия, да ги опитате и да си поговорите с техните майстори!
Да запазим дружно българската обичайната храна и ястия! ", приканват уредниците.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР