Голям конвой от влекачи с натоварени на тях американски бойни

...
Голям конвой от влекачи с натоварени на тях американски бойни
Коментари Харесай

Американска бойна техника навлезе в България през нощта. МО: Няма нищо общо с войната в Украйна

Голям ескорт от влекачи с натоварени на тях американски бойни верижни машини е навлязъл на територията на България тази нощ през Дунав мост край Русе. Това заяви за БЛИЦ свидетел, който е снимал и видео.

На фрагментите се вижда, че колоната идва от Румъния.

През последните дни се вижда засилено напредване на военни конвои и в други елементи на страната, което хората свързват незабавно с войната в Украйна. Според Министерството на защитата обаче колоните с военната техника се двжат по републиканската пътна мрежа поради огромни маневри на образователния полигон " Корен ".

Конвой от американска военна техника е минал към 17 часа през вчерашния ден и по основната улица „ Москва “ в Карнобат, оповестява от своя страна " Флагман ".

На видео, снимано от паркинга на К-маркет в града, се виждат няколко тежкотоварни камиона, всеки от които транспортира по една бронирана верижна машина в посока запад.

Американските военни транспортни средства не са танкове, както мнозина биха се подвели. Първите две, които минават по улицата в Карнобат, са M1150 Assault Breacher Vehicle (ABV), до момента в който останалите са най-използваните бронирани транспортьори за пехота – M3 Bradley CFV.

Въпреки продължаващите военни дейности в Украйна, става известно, преносът на американска военна техника през Карнобат няма нищо общо с спора, най-малко на първо четене. Той съставлява плануван превоз на военна техника по отношение на продължаващо военно обучение, почнало на 6 март.

От Министерството на защитата прецизират, че учението е стартирало на образователен полигон „ Корен “ и ще продължи до 18 март 2022 година Ръководител на полевата подготовка е полковник Спасимир Чепишев от командването на Сухопътните войски.

Съвместните учения покачват боеспособността на българските въоръжени сили и способстват за оперативната съгласуемост в народен и в съюзен формат, оповестяват още от МО.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР