Голям катарски консорциум е изявил желанието си да инвестира сериозна

...
Голям катарски консорциум е изявил желанието си да инвестира сериозна
Коментари Харесай

Арабските пари на ПСЖ заливат поголовно Милан

Голям катарски консорциум е изявил желанието си да влага сериозна сума пари в тима, макар че „ росонерите” са владеене на Елиът Мениджмънт, съобщи новинарска организация Adnkronos. Медията удостовери, че се водят договаряния с шефовете на Милан, с цел да може клубът от „ Сан Сиро” да набави спомагателна финансова поддръжка. Същевременно катарците ще опитат да вземат и акциите на седемкратния европейски първенец.

Срещата ще се организира в четвъртък сред водачите в клуба на Милан и катарски представители. Американският хедж, който в този момент е притежател на Милан, анонсира, че ще се заеме с клуба в средносрочен проект, откакто Милан изпадна във финансова безтегловност при ръководството на китайците. Твърденията са, че Qatar Sports Investment, който е под контрола на притежателя на ПСЖ – Насер Ал-Келайфи, ще води договарянията, само че босът на парижани няма да взе участие в тях.

Консорциумът е възнамерявал да закупи Рома, само че договарянията с Джеймс Палота приключили безславно, след което вложителите се обърнали към шефовете на Милан.

Амбицията на емирската компания е, защото е останала впечатлена от очарованието на града, който бил втората европейска столциа след Париж и по този метод катарската финансова мощност ще успее да навлезе на по-голям от френския пазар. Adnkronos написа още по този начин, че при договарянията с Рома съществена пречка се оказала неналичието на каквато и да е концепция в бъдеще за построяването на прекрасен стадион, на който да играят „ джалоросите”, за което виновност би трябвало да се търси в районната администрация на Рим.

За коментар от организацията бе потърсен министърът на външните работи в Италия – Матео Салвини. Министърът е неприкрит последовател на „ росонерите” и показа: „ Единственото, което знам и ме интересува в този миг, е, че желая Милан да се завърне на победния път. Това мога да ви кажа”, показа той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР