Голям интерес в цялата страна към новата програма за енергийна

...
Голям интерес в цялата страна към новата програма за енергийна
Коментари Харесай

Голям интерес в цялата страна към новата програма за енергийна ефективност

Голям интерес в цялата страна към новата стратегия за енергийна успеваемост на жилищни здания, която ще се финансира по Плана за възобновяване и резистентност.

Очаква се Програмата да започва през ноември, като са планувани над 1 млрд 400 милиона лв. за саниране на жилищни здания, издигнати преди 99-та година с най-малко двама притежатели и минимум четири жилището. Указанията за кандидатстване към момента не са одобрени от страната и са оповестени за публично разискване на уеб страницата на Министерство на регионалното развитие, предава Българска национална телевизия.

В министерството ще се одобряват оферти за промени до началото на идващия месец, по тази причина са вероятни леки промени при изискванията за кандидатстване.

Преди две години Благоевград промени напълно образа си. 189 жилищни здания в кварталите и в центъра на града бяха изцяло актуализирани по предходната стратегия за енергийна успеваемост. Един от блоковете в квартал " Струмско " е измежду дребното, които към момента наподобяват по този начин - с падаща мазилка и изпочупени тераси.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР