Голям интерес от страна на собственици на малки частни гори

...
Голям интерес от страна на собственици на малки частни гори
Коментари Харесай

С над 50% повече собственици искат да продадат горите си на държавата

Голям интерес от страна на притежатели на дребни частни гори да ги продадат на страната регистрира Министерството на земеделието, храните и горите.

Общо подадените заявки до шестте държавни горски предприятия са 1715, което е с 54 на 100 повече по отношение на първия търг извършен през 2016 година (1112 заявления), демонстрират данните.

Държавата отдели 1 млн. лева за изкупуването на частни гори за целогодишното им поддържане и опазването им от похищения, пожари и неподходящи въздействия. Това е с 400 000 лева повече по отношение на първата процедура.

Политика по изкупуване на дребни частни гори беше въведена по време на първия мандат на земеделския министър Десислава Танева. Тя не беше продължена от наследника ѝ Румен Порожанов. След промяната му Танева още веднъж я рестартира.

Най-много заявки – 536, са подадени в най-бедния район в целия Европейски съюз, който се обслужва от Северозападното държавно дружество с център Враца. Това е близо двоен растеж на заявките по отношение на предходната процедура, когато техния брой беше 289.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР