Голям интерес към данъчните облекчения за родители. Само за два

...
Голям интерес към данъчните облекчения за родители. Само за два
Коментари Харесай

Хиляди родители се възползваха от данъчните облекчения

Голям интерес към данъчните облекчения за родители. Само за два дни през работодателите са подадени 10 000 заявления. Но кой може да кандидатства?

Мюлфие се интересува от изискванията за данъчно облекчение и по тази причина желае да се запознае с изискванията в офиса на Национална агенция за приходите.

" Трябва човек от семейство да има приходи към 400 - 500лв. И пристигам тъкмо поради това - с цел да попитам по какъв начин са нещата, да схвана и периодите, само че виждам, че към този момент има хора, които са взели към този момент и ще подават ", разяснява Милюфе Саморова.

" На един чиновник, който е назначен на 650 лева, което е минималната работна заплата, всеки месец му се удържа 56 лева налог, общ приход за една година 650 лева Ако има едно дете, е изцяло допустимо и ще си приспадне 450 лева, в случай че има две деца обаче няма да може да приспадне 900 лева, ще си приспадне тъкмо толкоз пари, колкото са му били удържани. За да възвърне един човек 900 лева - би трябвало да бъде обезпечаван на 1100 - 1200 лева ", акцентира счетоводителят Миглена Дочева.
Ето по кое време и по какъв начин майките ще получат данъчно обекчение от 450 лева на дете
Тази година служащи и чиновници с деца имат право на нов тип облекчение от позиция налози. За едно дете данъчната основа се нама...

За да получат сумата, родителите би трябвало да дават отговор на избрани условия. " Много е значимо лицата да нямат отговорности, подлежащи на наложително осъществяване – невнесени налози и осигуровки, неплатени санкции или отговорности към обществени институции ", безапелационен е старши инспекторът по приходите Николай Николаев.

Данъчната декларация може да бъде подадена от работодателя, или персонално с подаване на годишната данъчна декларация в Национална агенция за приходите.

" Родителите могат да употребяват облекчението за деца, както и облекчението за деца с увреждания и с подаване на своите годишни данъчни заявления по член 50 от Закона за приходите на физическите лица за 2021 година, които се подават след 10 януари 2022 година до 30 април 2022 година ", добави Николаев.

Много хора бяха заинтригувани от нарастването и опцията да подадат декларация. Оказва се обаче, че има и работодатели, които отхвърлят, написа Бг Он Ер.

Още от ОБЩЕСТВО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР