Голям интерес има в община Монтана към програмата “Независим живот”.

...
Голям интерес има в община Монтана към програмата “Независим живот”.
Коментари Харесай

Над 400 души в община Монтана са в програмата Независим живот

Голям интерес има в община Монтана към програмата “Независим живот”. 414 уязвими лица са включени в нея.
Създаване на условия за “Независим живот” на уязвими лица в община Монтана, финансирана по Оперативна стратегия “Човешки ресурси” се осъществя сполучливо, сподели кметът Златко Живков. Тя касае най-вече хора, ползватели на услугата. Проектът започва на 21 април предходната година и завършва в края на месеца. На 62 000 лв. възлизат месечните заплащане на наетите по програмата и макар, че страната бави заплащанията, община Монтана ги обезпечава.
"Това е един план, който в прочут смисъл продължаваше стратегиите за хората в неравностойно състояние в предходните години ", сподели кметът Златко Живков.
По плана бе самостоятелен център за почасови услуги. Наетите лица са минали курс на образование, с цел да покачат квалификацията си, заяви Светла Савова, началник на плана:
"Чрез осъществяването на дейностите по плана се усъвършенства обществената интеграция и достъпа на лицата до такива услуги. "
521 са изявили предпочитание за включване в плана “Независим живот”. 220 са наети да работят като персонални и обществени асистенти, и домашни помощници. 194 лица получават интегрирани обществени услуги от медицински лица, рехабилитатори и психолог, добави Савова. Наетите асистенти са работили на контракти от 3 до 7 часа, като са получавали от 340 до 488 лв. на месец. От 1 октомври програмата продължава. Потребителите на услуги остават в нея. Социалните асистенти би трябвало да потвърдят желанието си да продължат да работят. /Радио Видин
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР