Голям горски пожар бушува край Девин, информират от Областната администрация.

...
Голям горски пожар бушува край Девин, информират от Областната администрация.
Коментари Харесай

Огнена стихия бушува край Девин, подозират умишлен палеж

Голям горски пожар бушува край Девин, осведомят от Областната администрация. Хиляди декари са обхванати от огъня, бушуващ на към 8 км от Девин.
В потушаването на пожара през нощта са взели участие пет екипа на пожарната, както и близо 100 доброволци. Изгорели са огромни площи, а през днешния ден не престават да горят към 1200 декара гори, съгласно заместител регионалният шеф на Смолян Андриян Петров.
С рухването на температурите през нощта огнената буря е лимитирана, само че денем се чака да продължи с нова мощ. Противопожарните екипи са проправили през нощта просеки, с цел да не доближи огънят до намиращи се наоколо вили и овчарник. И през днешния ден ще се вършат нови просеки, защото пожарът се разраства в посока предпазена околност в региона.
Засега няма заплаха за обитаеми места наоколо и за хората.
Свиканият действен щаб в Девин ще реши дали ще бъде поискана помощ за потушаване на огъня с хеликоптер.
Предполага се, че пожарът е породен от човешка интервенция, защото първите пламъци в региона са били от четири направления. "Една от версиите е, че пожарът е тенденциозен. Тук има прелестна гора на 40-50 години, която е хубостта на този регион, терените са като ловджийски сектор. Не знам какви са ползите, само че градът е цялостен с туристи, които не подозират, че на няколко километра от тях има подобен огромен пожар ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР