Голям голф турнир спря. Училищата са опразнени от ученици. И

...
Голям голф турнир спря. Училищата са опразнени от ученици. И
Коментари Харесай

Жителите на Северна Америка гледат към небето за рядко пълно слънчево затъмнение

Голям голф шампионат спря. Училищата са опразнени от възпитаници. И хиляди хора в Северна Америка обърнаха очи към небето, с цел да следят рядко небесно събитие.

В понеделник елементи от Мексико, Канада и Съединените щати бяха подложени на цялостно слънчево затъмнение, феномен, който няма да се появи след още две десетилетия.

Пълните цялостни затъмнения не са необикновени, тъкмо: случват се един път на към 18 месеца, когато луната минава пред слънцето, закривайки светлината му.

Но множеството слънчеви затъмнения се случват там, където хората не могат да ги видят – в изолирани сектори от океана, да вземем за пример. Следователно цялостното слънчево затъмнение в понеделник предложи относително необичаен късмет както на учени, по този начин и на наблюдаващи на звезди, да се насладят на сянката, хвърлена от Луната.

Последният път, когато цялостно слънчево затъмнение се случи в Северна Америка, беше през 2017 година Следващата опция за северноамериканците ще пристигна през 2044 година и 2045 година, макар че други реги...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР