Голям флаг на Европейския съюз, който бе издигнат в петък

...
Голям флаг на Европейския съюз, който бе издигнат в петък
Коментари Харесай

Флаг на ЕС на Триумфалната арка раздразни националистите

Голям байрак на Европейския съюз, който бе повдигнат в петък под Триумфалната арка в Париж, бе свален през днешния ден след митинг от десницата и националисти в страната. С него бе маркирано началото на френското председателство на Съвета на Европейски Съюз и съгласно отрасловия министър по европейските въпроси Клеман Бон управляващите не са отстъпили пред рецензиите, а са прибрали флага по проект.

В събота Марин льо Пен, водач на обичайна последна десница, съобщи, че ще изиска от Държавния съвет на Франция синьото знаме с 12 звезди да бъде отстранено от признака на страната, където постоянно, само че не и непрекъснато, е окачен националният трибагреник. В неделя тя съобщи, че държавното управление било насила да отстрани флага на Европейски Съюз, което било " красива патриотична победа при започване на 2022 година ".

" Не сме отстъпвали пред нищо, няма смяна в проекта ни. Напълно съм уверен, че ориста на Франция е в Европа ", разяснява Бон. Според него Льо Пен и други водачи неправилно настояват, че е бил сменен френският байрак, тъй като той не се развява непрестанно в Триумфалната арка.

Опонентите на президента Еманюел Макрон се нахвърлиха с обвинявания, че е заличил френската еднаквост и унизил френското завещание и паметта на ветераните, тъй като под арката е Гробът на незнайния боец.

Валери Пекрес, която изследванията сочат като евентуален главен съперник на Макрон от обичайна десница на изборите през април, прикани Франция да ръководи Европа, само че да не се заличава френската еднаквост и да върне френския байрак, " тъй като го изискуем на воиниците ни, проляли кръвта си за страната ". Според Бон това са ялови опити на десницата да измисля несъществуващи проблеми.

Социологическите изследвания демонстрират, че ще има балотаж и никое от тях към този момент не демонстрира Макрон да има проблем да го завоюва против който и да е кандидат за поста.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР