Голям фестивал на шоколада Eurochocolate започна днес в Перуджа, която

...
Голям фестивал на шоколада Eurochocolate започна днес в Перуджа, която
Коментари Харесай

За 26-ти път стартира Фестивалът на шоколада в Италия

Голям фестивал на шоколада Eurochocolate стартира през днешния ден в Перуджа, която през идващите 10 дни ще стане център за всички фенове на сладкарското прелъщение.


Фестивалът се организира за 26-ти път съгласно традицията на най-големия производител на шоколад в Италия – компанията „ Перуджа ”. Тя е известна със своите бонбони с щастливи пожелания Baci (целувка).

Символ на празника стана копчето, а италианският израз „ да зашием копчето ”, което значи „ да стартираме диалог ”, е разгласен за слоган на фестивала.

Този всекидневен предмет участва през целия ни живот, а неговата стойност постоянно не се вижда. Копчето се употребява от незапомнени времена – първите свидетелства датират от 2800 година пр.н.е.

Шоколадовите копчета от разнообразни сортове и размери – от 4 до 350 грама, ще се трансфорат в най-разпространените предмети по време на всички дни от фестивала. А един от площадите в града ще бъде преименуван на Площада на копчетата.

Празникът ще се организира в историческия център на града, където ще бъдат ситуирани щандовете на повече от 130 производители на шоколад.

Организаторите чакат гостите на фестивала да надвишават 1 милион души, за които са приготвени към 200 тона лакомства.

Посетителите освен ще могат да дегустират всевъзможни типове шоколад и други сладкарски творби, само че и да вземат участие в разнообразни развлекателни и културни мероприятия, майсторски класове и лекции, професионални семинари и изложения.

Едно от централните събития ще стане изложбата на шоколадови статуи, която ще се организира на 20 октомври.

Шоколадовата Перуджа беше посетена от някогашния министър-председател на Италия Силвио Берлускони, който дружно с кмета на града взе участие в изработването на копчета от шоколад. Той се пошегува, че тази специалност е 23-тата, която той упражнявал през живота си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР