Голям брой тела остават под руините на сградата. За идентифицирането

...
Голям брой тела остават под руините на сградата. За идентифицирането
Коментари Харесай

Кемеровска област в 3-дневен траур заради трагедията в мола

Голям брой тела остават под руините на постройката. За идентифицирането им ще е нужна ДНК-експертиза.

От през днешния ден в района на Кемерово е разгласен тридневен печал.

В Кемерово дойде съветският президент Владимир Путин. Той ще посети мястото на нещастието и ще изслуша отчети на локалните управляващи и службите за изключителни обстановки.

40 души са потърсили здравна помощ като множеството са прегледани и освободени за домашно лекуване. 11 остават в болница, а 11-годишно момче е в сериозно положение . Родителите му и по-малкото дете в фамилията са починали.

По първични данни огънят е горящ на четвъртия етаж на комерсиалния център, което е довело до срутване на покрива. Работи се по няколко версии като предпочитаната е нередовен електрически кабел , съобщи организация "Интерфакс ", базирайки се на източник от службите за механически контрол.

Разследващите оповестиха за съществени нарушавания както при въвеждане при употреба на центъра, по този начин и в процеса на работата му. Вече са задържани петима души, в това число ръководителят на компанията, която ръководи комерсиалния център и охранител, който изключил противопожарната сигнализация. Освен това спешните изходи били затворени, което затруднило евакуацията на хората, настояват още проверяващите.

Води се правосъдно произвеждане по три члена от Наказателния кодекс, свързани с нарушаването на противопожарните правила и причиняването на гибел по несъобразителност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР