Голям брой мигранти може да са се удавили при корабокрушение

...
Голям брой мигранти може да са се удавили при корабокрушение
Коментари Харесай

Над 100 мигранти може да са се удавили след потъване на лодка край Либия

Голям брой мигранти може да са се удавили при корабокрушение до крайбрежията на Либия, а избавените са били върнати назад в Либия, сподели през днешния ден представител на Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците (ВКБООН), представен от " Ройтерс " и Българска телеграфна агенция.

Първоначалното известие на организациите бе за до 150 души, считани за изчезнали. Към 19 ч. българско време те бяха 116 души.

Либия е насочен пункт за мигрантите, доста от които се пробват да доближат до Европа с несигурни лодки. ВКБООН и други организации на Организация на обединените нации неведнъж са призовавали оживелите да не бъдат връщани в Либия - зона на спор, където избавените мигранти и бежанци, нормално биват държани при нечовешки условия.

Потъналият кораб е отплавал от либийския град Ал Хомс, намиращ се на 120 км източно от Триполи. На него е имало близо над 200 души, съгласно свидетелства на очевидци. Оцелелите - най-малко 132-ма души - са били избавени от локални риболовци и върнати в Либия от бреговата защита, сподели представителят на ВКБООН Чарли Яксли.

Ако информацията се удостовери броят на починалите при корабокрушението ще бъде най-големият при сходен жанр произшествия в Средиземноморието тази година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР