Голо техно парти се е развихрило този уикенд в Дойран.

...
Голо техно парти се е развихрило този уикенд в Дойран.
Коментари Харесай

Голо техно парти в църква се е развихрило този уикенд в Дойран

Голо техно празненство се е развихрило този уикенд в Дойран . Необичаен е освен дрескодът (в случая по-скоро неналичието му), само че и избора на място за събитието - посред църквата " Свети Илия " , която е един от историческите знаци и доказателство за българския етнически темперамент на Дойран и цялата област. Кадрите от празненството се появиха в обществените мрежи и бързо набраха известност.



Според информация, оповестена от локалните медии , църквата е дала единодушие единствено за осъществяване на поетични събития и концерти на камерни сформира, изпълняващи класическа музика .

Кметът на Дойран Анго Ангов разгласи, че локалната администрация не е била известена и не носи отговорност за въпросното празненство, на което при обиск полицията откри опиати измежду гостите, заяви македонското издание Вечер ".

" Реконструираната черква към момента даже не е осветена и по тази причина ние, както и останалите заинтригувани страни, чакаме изказване от уредника за злощастното събитие и злоупотребата с пространството, сподели Ангов.

За църквата

" Свети Илия " е възрожденска православна черква в град Дойран, Северна Македония. Църквата е построена в 1848 година с доброволни дарения на дойранчани от мияшкия занаятчия Георги Новаков Джонгар. Построена е на висок рид над Дойранското езеро. Църквата е катедрала на Поленинската епархия. Иконостасът е бил дело на видния резбар Димитър Станишев. След основаването на Българската екзархия в 1870 година, българите в Дойран стартират да се пробват да си върнат катедралата от малцинството гъркомани в града. Подемат акция за събиране на подписи на българите за доказване, че те са болшинство с над две трети повече от патриаршистите гъркомани и сърбомани, и според Закона за противоречивите черкви и учебни заведения би трябвало да получат църквата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР