Голмайстори: 0:1 Саид Бенрама (62-дузпа), 1:1 Джакомо Бонавентура 67, 1:2

...
Голмайстори: 0:1 Саид Бенрама (62-дузпа), 1:1 Джакомо Бонавентура 67, 1:2
Коментари Харесай

Уест Хям победи Фиорентина в последната минута и спечели купата в Лигата на конференциите

Голмайстори: 0:1 Саид Бенрама (62-дузпа), 1:1 Джакомо Бонавентура 67, 1:2 Джаред Боуен  90

Прага, “Еден Арена ”

Главен арбитър: Карлос дел Серо Гранде (Испания)

Жълти картони: Роландо Мандрагора, Никола Миленкович (Фиоринтина), Саид  Бенрама, Найеф Агерд  (Уест Хям)

Съставите:

Фиорентина: Пиетро Терачано, Додо, Никола Миленкович, Лука Раниери (84 - Игор), Кристиано Бираги,  Софиан Амрабат, Роландо Мандрагора, Джакомо Бонавентура, Николас Гонсалес, Кристиан Куаме (61 – Рикардо Сапонара), Лука Йович (46 – Артур Кабрал)

 

Уест Хям: Алфонс Ареола, Владимир Коуфал, Курт Зума (61 – Тило Керер), Найеф Агерд, Емерсон, Томаш Соучек, Деклан Райс, Лукас Пакета, Джарод  Боуен, Саид Бенрама (76 – Пабло Форналс), Михаил Антонио (90+4 – Анжело Огбона)

Уест Хям се наложи над Фиорентина с 2:1 в Прага и завоюва купата в шампионата Лигата на конференциите. Това е първи европейски трофей за отбора от Лондон от 1965 година, когато бе извоювана Купата на носителите на национални купи. Последният важен трофей на „ чуковете ” пък бе ФА Къп, извоюван през 1980 година.

Успеха за отбора на Дейвид Мойс пристигна след попадения на Саид Бенрама от дузпа и на Джаред Боуен в последната минута на постоянното време. За Фиорентина в това време изравни Джакомо Бонавентура.

Отборът на Фиорентина стартира малко по-вдъхновено мача и насочи първите два удара към една от двете порти, въпреки ите да бяха неточни, предава 24 часа.

В 12-ата минута Уест Хям направи остра офанзива отдясно, приключила с центриране, което бе пресечено от Миленкович. Веднага по-късно капитанът на англичаните Деклан Райс стреля от въздуха, като топката мина около десния дирек на вратата на Терачано.

Малко след половин час игра капитанът на италианците Кристиан Бираги бе ударен с чаша в главата от почитателите на Уест Хям, като се наложи да му бъде оказана лекарска помощ, а дикторът на стадиона предизвести, че мачът може да бъде преустановен поради деянията на британската аудитория. Наложи се Деклан Райс да успокои част от почитателите.

В добавеното време на първата част Куаме от Фиорентина стреля с глава, като топката срещна десния дирек на вратата на Ареола. Йович вкара при добавката, само че попадението не бе прието, защото сръбският нападател бе в състояние на засада.

На почивката Артур Кабрал смени Лука Йович в нападението на Фиорентина, тъй като сърбинът получи и травма в последните минути на първото полувреме.

В 49-ата минута Джаред Боуен от лондончани падна в наказателното поле на италианците и сподели, че е ударен с лакът в главата, само че съдията не реагира.

В 57-ата минута Куаме стреля от границата на наказателното поле, а вратарят на Уест Хям Ареола избави.

Веднага по-късно Уест Хям изиска дузпа за игра в ръка на Бираги и след разглеждане със системата за видео повторения съдията Дел Серо Гранде уточни углавен удар. Саид Бенрама бе безукорен при осъществяването, като стреля в левия ъгъл, до момента в който вратаря Тарочано се хвърли на другата страна.

Фиорентина незабавно съумя да отвърне на удара. В 67-ата минута италианците направиха образцова офанзива, при която Николас Гонсалес смъкна топката с глава, Джакомо Бонавентура я спря с левия крайник и незабавно с десния сред двама бранителя я насочи в десния низък ъгъл на вратата – 1:1.

В 72-рата минута отборът от Флоренция бе покрай цялостен поврат. Артур Кабрал подаде на Мандрагора, който с левия крайник стреля покрай десния дирек на вратата.

В 80-ата минута Соучек от “чуковете ” направи огромен пропуща, само че реферът отсъди фаул в тази обстановка за високо вдигнат крайник на Михаил Антонио, който заплаши Миленкович. Веднага по-късно вратарят на италианците Тарачано отрази удар с глава на Томаш Соучек.

В последната минута на постоянното време Уест Хям нанесе решаващия си удар. Лукас Пакета изведе Джаред Боуен зад отбраната, последният напредна и съумя да прокара топката зад тила на излезлия да го пресрещне Пиетро Терачано.

След края на мача почитатели на Уест Хям нахлуха на терена, с цел да честват огромната победа с любимците си. По този метод „ чуковете ”  си осигуриха и право за присъединяване в Лига Европа през идващия сезон.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР