Голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо спечели наградата на УЕФА

...
Голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо спечели наградата на УЕФА
Коментари Харесай

Роналдо спечели наградата за футболист на сезона в Европа

Голмайсторът на " Реал " (Мадрид) Кристиано Роналдо завоюва премията на УЕФА за футболист на сезона в Европа. Португалецът, който изведе мадридчани до историческа отбрана на трофея в Шампионската лига, предстоящо беше предпочетен пред именития вратар на " Ювентус " Джанлуиджи Буфон и звездата на " Барселона " Лионел Меси.

Роналдо печели оценката за рекорден трети път след 2014 и 2016 година Той изпреварва Лионел Меси, който получи премията при първото й издания - през 2011 година както и 2015 година Другите двама носители на статуетката са Андрес Иниеста (2012 г.) и Франк Рибери (2013 г.).

Роналдо си потегли с още една премия от церемония вечерта на УЕФА - за най-хубав нападател през сезона. Той стана голмайстор на Шампионската лига с 12 попадения и се трансформира в първия футболист, разписвал се в три европейски финала.

Португалският нападател е рекордьор по брой голове в най-силния клубен шампионат - 105, като има девет повече от втория в класацията - Меси, и 34 повече от третия - Раул Гонсалес.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР