Голмайсторът на даде обширно интервю пред Universo Valdano, в което

...
Голмайсторът на даде обширно интервю пред Universo Valdano, в което
Коментари Харесай

Бензема за Перес, Феномена, Кристиано, Зидан и головете

Голмайсторът на даде обстойно изявление пред Universo Valdano, в което приказва за прехвърлянето си в отбора, възхищението си към Феномена Роналдо, някогашния си съотборник, наставника си и по какъв начин головете не са единствената значима част от играта.

“Трансферът ми в Реал? Приятелите, фамилията и сътрудниците ми споделиха да се прибера у дома. Аз им отвърнах, че не мога, само че те упорстваха: “Ела, Флорентино Перес е тук!” Не приказвах доста, просто го поздравих. Отворих вратата и го видях. Помня какво ми сподели: “Имам ли твоята дума?”, а аз му отговорих: “Да, схваща се”. Гледах Мадрид на “лос галактикос” - Зидан, Роналдо, Фиго, Раул, Бекъм… Исках да играя в този тим и Флорентино пристигна. Този човек докара тези “галактикос”, а беше в моята дребна къща. Нямах никакво подозрение, не желаех да бъда на никое място другаде.
Yes you read that right. Florentino went to sign Benzema himself.
— M•A•J (@Ultra_Suristic) Един нападател би трябвало да знае по какъв начин да прави доста неща, освен да вкарва голове. Аз мога да отбелязвам попадения, само че в случай че не докосна топката за 90 минути, това е проблем. Като дребен пращах майка ми на вратата и се упражнявах с нея. Братята ми не желаеха, само че майка ми постоянно ме поддържаше, а татко ми изискваше доста от мен. Всички имаме гений - някои повече, други - по-малко. Саможертвата е значима, там се крие разликата. Баща ми ми сподели, че желае просто голове, голове и голове. Сега той схваща моя футбол и знае всичко, което мога. Хората си мислят, че нападателят би трябвало да вкарва голове, само че в случай че не го прави, какво става? Не прави ли нещо друго? Феномена Роналдо правеше всичко, той беше моят модел за образец. Ако съм на терена и вкарам - добре, само че желая да покажа на хората повече неща, а не просто голове. Гледах футбол поради Роналдо. Наблюдавах го и се пробвах да го подражавам. Той беше най-хубавият. Не бях виждал различен като него, няма подобен.
Benzema: " I wasn't mentally prepared for what Real Madrid means. The team, the fans, the pressure, the city. I was alone, I didn't speak Spanish. It was difficult. If you don't feel good off the pitch, it's tough on it. That's what happened to me in my first season. "
— M•A•J (@Ultra_Suristic) В началото не бях душевен квалифициран за това какво значи Реал Мадрид. Отборът, почитателите, напрежението, градът. Бях самичък и не говорех испански, мъчно беше. Ако не се чувстваш добре отвън терена, на него ти е мъчно. Така и беше в първия ми сезон. Аз съм малко запазен. Отне ми две години да науча испанския език. Президентът постоянно ме е подкрепял, само че бях доста млад. Не знаех какво съставлява Мадрид. Бях уединен и загубен. Кристиано много ми говореше и ми помагаше. Ако се нуждаех от нещо, той ми помагаше, само че аз бях свенлив. Не ми беше добре на и отвън терена. Работех и правех саможертви. Критикуваха ме, само че аз бях фокусиран върху футбола. Такъв е клубът. Когато си добре, той те изстрелва на върха. Когато обаче не си добре, много затъваш. Всичко беше друго, с почитание към, само че това бяха два разнообразни свята. Чувствам се доста благополучен, тъй като в този момент хората схващат какън нападател съм аз. Такъв, който се пробва да прави всичко на терена.
Benzema: " If I'm on the field and I score okay but I want to show people more things and not just goals. I watched football for Ronaldo Nazario. I was watching and trying to imitate him. It was hard to clear... He was the best. I didn't see anything like it, there isn't. "
— M•A•J (@Ultra_Suristic) Кристиано вкарваше по два или три гола. Адаптирах играта си и се отхвърлих от душата ми на голмайстор. Вместо това давах асистенции и правех други неща. Сега още веднъж се трансформирах и отбелязвам повече попадения. Искам да покажа на хората, че съм кадърен на всичко. Зидан доста ми оказа помощ по времето на. Той е треньор, само че към момента е и състезател, което доста ни оказва помощ. Мисля, че аз и Зизу сме свързани. Аз съм трети капитан, а е Капитанът. Говоря, когато се наложи. Зидан взема решение проблемите, както когато беше състезател - със успокоение и надзор. Той не ти крещи, нито те слага напрегнат. Той ни приказва футболни неща. Никога не съм се съмнявал дали да напусна Мадрид. Флорентино Перес не може да почука на вратата ми за нов контракт, тъй като тя постоянно ще е отворена за него.
Benzema: " Zidane helped me a lot in Ancelotti's time. Zidane's a coach, but he's still a player, that helps us a lot. I think Zizou and I are aligned. I'm the third captain. Sergio is THE captain, I speak when I have to speak. "
— M•A•J (@Ultra_Suristic) С годините трансформирах играта си поради наличието на Кристиано. В Лион аз бях този, който вкарваше. Сега допирам топката по-често. Разбира се, преди имах момче до себе си, което бележеше три пъти повече, тъй че трябваше да се приспособявам. Рамос е водачът на и отвън терена. Мисля, че водачеството е нещо, с което се раждаш. Аз съм повече капитан в съблекалнята. Никога не съм си мислел за овакантяване на Мадрид, нито даже в най-лошия ми миг. Винаги си мисля за това какво мога да подобря и диря решения за проблемите. Имаше години, в които нещата не бяха добре при мен, само че в последна сметка се пробвах да бъда разполагаем в сложните моменти. След края на кариерата ми ще продължа да бъда обвързван с футбола, това е несъмнено. Треньорство? Сложно е, тъй като не става въпрос единствено да пускаш 11 играчи на терена. Трябва да даваш пояснения, да си покрай трибуните… Бих желал, само че съзнавам, че това си е доста работа. Дали одъртявам? На 32 години съм и чувствам по какъв начин мога да търча, да търча и да търча. Не знам докога ще съм на високо равнище, виждам сезон за сезон. Имам контракт до 2022 година и ще видим”, показа Бензема.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР