Голмайстор №1 в историята на националния отбор на Испания Давид

...
Голмайстор №1 в историята на националния отбор на Испания Давид
Коментари Харесай

Давид Вия получи повиквателна за Испания три години, след като се отказа от националния

Голмайстор №1 в историята на националния тим на Испания Давид Вия още веднъж беше извикан да играе за родината си. Селекционерът на Ла Фурия Хулен Лопетеги разгласи избраниците си за международните квалификации с Италия и Лихтенщайн, измежду които е и 35-годишният деец.

Вия, който има 59 гола за Испания се отхвърли от националния отбор след Мондиал 2014 в Бразилия, когато съставът отпадна в групите. Сега нападателят на " Ню Йорк сити " заема мястото на Диего Коща, който нито тренира, нито играе за първия отбор на " Челси ".

OFICIAL | Lista de la @SeFutbol para los partidos ante @Vivo_Azzurro y Liechtenstein / Spain's call up #SEFlivepic.twitter.com/BjlGCWqyM5
— Selección Española (@SeFutbol) 25 август 2017 година

" Вярвам, че Вия е нужен на Испания и е точният избор. Той ще даде по-голяма пъргавина в офанзивата, както и възторг с наличието си ", сподели селекционерът Лопетеги.

Нападателят изрази вълнението си от повиквателната, като сподели, че не е очаквал, че ще играе още веднъж за Испания.

" Повиквателната ме накара да се усещам горделив, нямам думи. Изненадам съм, не го чаках несъмнено, само че няма по какъв начин да откажа ", разяснява Вия след равенството 1:1 в дербито на Ню Йорк против " Ред Булс ". Той се регистрира с асистенция за своя отбор.

Изненадващо отвън състава на Испания остава и звездата на сините от Лондон Маркос Алонсо, който вкара два гола в дербито с " Тотнъм " през предходната седмица. Лопетеги го гледа онлайн на " Уембли ", само че избра да повика Сусо от " Милан ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР