Голмайстор №1 в историята на българския елит - Мартин Камбуров,

...
Голмайстор №1 в историята на българския елит - Мартин Камбуров,
Коментари Харесай

Мартин Камбуров прекратява футболната си кариера

Голмайстор №1 в историята на българския хайлайф - Мартин Камбуров, приключва футболната си кариера.

" Най-трудното за един футболист е да спре. Просто тъй като футболът в никакъв случай не омръзва. Това е нещо, което върших като дете. Имах щастието да го върша и 20 години професионално. Работех това, което обичам - доста малко хора имат това благополучие. За моя наслада дълго време се любувах на това нещо. Постижението, което направих е фантастично и феноменално. Оставя ме със златни букви в историята. За мен това е изцяло задоволително. До момента не давах отговор на въпроса за завършек на кариерата, бе от чисто морална позиция към " Берое " и обстановката, в която клубът изпадна. Виждам, че нещата се възстановяват - имат ново управление, Петьо Хубчев ще им е треньор, тъй че няма да имат проблеми. Бях подготвен да се върна, само че към този момент има една седмица до възобновяване на шампионата. Така че - край! ", съобщи Камбуров пред Дарик.

41-годишният Камбуров завършва с футбола с второ място в анкетата за най-хубав футболист на България за 2021 година Той има 256 гола в елита, като първият му е през 1999 година с екипа на " Ботев " Пловдив против " Нефтохимик ".

Oсвен тези 256 гола в 456 мача в шампионата, Мартин Камбуров се отдръпва като първенец на България с екипа на " Локомотив " Пловдив за 2004-а и петкратен голмайстор на сезона в българското състезание.

В чужбина е играл за " Ал-Ахли " от Дубай, гръцкия " Астерас " и китайския " Далиен ". В България пък е защитавал цветовете на пловдивските " Ботев " и " Локомотив ", плевенския " Спартак ", отбора на родния му град Свиленград, както и ЦСКА, ЦСКА 1948 и " Берое ".

Именно с екипа на " Берое " усъвършенства върха на Петър Жеков (253 гола) през септември.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР