Голмайстор №1 на испанския национален отбор - Давид Вия, обяви,

...
Голмайстор №1 на испанския национален отбор - Давид Вия, обяви,
Коментари Харесай

Давия Вия слага край на кариерата си след края на сезона

Голмайстор №1 на испанския народен тим - Давид Вия, разгласи, че след края на сезона ще постави завършек на спортната си кариера.

" След 19 години като експерт взех решението да се откажа след края на сезона. Благодаря на всички тимове, треньори и съотборници, които ми разрешиха да се насладя на фантазията си. Благодаря и на моето семейство, което постоянно е било до мен в сложните моменти. Моята цел е да сложа черешката на тортата, печелейки купата на Императора с Висел Кобе на 1 януари. След това ще продължа да се любувам на футбола посредством всички планове, върху които работя. Благодаря на всички за поддръжката ", написа Вия в обществените мрежи.

В момента испанецът е част от японския Висел Кобе.

През кариерата си Вия е играл в Спортинг (Хихон), Сарагоса, Валенсия, Барселона, Атлетико (Мадрид), Ню Йорк Сити, Мелбърн Сити и Висел Кобе. С испанския народен тим нападателят е международен и европейски първенец. Рекордът за най-вече голове с фланелката на " Ла хала роха " се държи точно от Вия и неговите 59 попадения.

С екипа на Сарагоса той е притежател на купата на Краля през сезон 2003/04, както и на Суперкупата на Испания за 2004. С Валенсия има още една купа на Краля през 2007/08. Несъмнено най-големите му триумфи са с Барселона. С каталунците той печели две трофеи на Испания, купа на Краля, две суперкупи, Шампионска лига, Суперкупата на УЕФА, както и международното клубно състезание. Като част от Атлетико (Мадрид) Вия още един път става първенец на Испания.

Астуриецът към този момент е притежател на отбор от Щатите. Втородивизионният Куийнсборо ще заиграе в Обединената футболна лига от 2021 година 37-годишният Вия оглавява капиталова група, която основава тима в Куинс. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР