Голи са без книги всички народи“ – казва Константин-Кирил Философ

...
Голи са без книги всички народи“ – казва Константин-Кирил Философ
Коментари Харесай

На 24 май народни представители, членове и съмишленици на „ИТН“ подаряваха книги на площад „Славейков“

„ Голи са без книги всички нации “ – споделя Константин-Кирил Философ в творбата си „ Проглас към Евангелието “.

Следвайки този почин, деятели, народни представители, членове и симпатизанти на Политическа партия „ ИТН “, означиха уместно Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Те подредиха щанд с книги на площад „ Славейков “ в гр. София, единствено че не за обмен. Книгите бяха раздавани на софиянци и гостите на столицата от хората зад „ ИТН “. Произведенията на родните и международни създатели бяха събирани месеци наред в централата на партията, като дарения от нейните членове и симпатизанти. Така от „ ИТН “ раздадоха за празника хиляди томове на всички, които обичат книгите.

Сред раздаващите книгите бяха народните представители Николай Радулов, Андрей Михайлов, Пламен Николов, Андрей Чорбанов, както
и заместник-министрите – Владимир Харизанов
(Министерството на младежта и спорта) и Пламен Данаилов (Министерство на Енергетиката).

Пламен Николов, който е лекар по философия, даде на жителите десетки копия с персонални посвещения от най-новата си философска монография „ Етероид “.
Освен него, измежду хората зад „ ИТН “ участваха още двама създатели, които подариха лични книги с персонален подпис на искащите.

Това бяха Георги Чолаков и Бояна Николова, чийто патриотичен разказ „ Оцеляване “ се радва на засилен интерес измежду четящите българи.

Раздаване на дарени книги за Празника на буквите, бе проведено от „ ИТН “ за втора поредна година, като в този момент имаше още по-голям интерес от обществеността.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР