Големият въпрос, който стои пред нас, е защо трета поредна

...
Големият въпрос, който стои пред нас, е защо трета поредна
Коментари Харесай

Станишев: БСП става лидерска партия с курс към патриотарство и евроскептицизъм

Големият въпрос, който стои пред нас, е за какво трета поредна година, при три разнообразни избора – национални, европейски и локални, българите не припознават Българска социалистическа партия като по-добрата опция. Това сподели президентът на ПЕС Сергей Станишев преди началото на пленума на партията през днешния ден на " Позитано " 20, оповестява " Канал 3 ".

 
" Това е огромният въпрос, който би трябвало да бъде разискван на Националния съвет, а и в целия интервал до Конгреса. Това не беше направено през 2017 година, не беше направено след загубата на европейските избори. И в случай че в този момент се тръгне по същата линия да заметем нещата под килима, не ни чака добра вероятност и за идващите парламентарни избори ”, съобщи Станишев.
 
Още вести от страната ще намерите тук
 
Той уточни, че главната причина за загубите на левицата се дължат на замяна на характерностите на партията в последните години.
 
" Българска социалистическа партия оцеля в прехода, тъй като се социалдемократизира и пое корав европейски курс. Стана допустима за огромна част от българите. Сега ние виждаме, че Българска социалистическа партия губи съществени свои характерности вследствие на политическа линия.
 
От програмна и идейна партия, Българска социалистическа партия се трансформира в лидерска партия, в която демократичното начало е потиснато. Така Българска социалистическа партия се трансформира от демократична в властническа партия ”, проучва Станишев и добави, че през днешния ден водачът на партията се афишира за консервативна и традиционалистка.
 
Станишев добави още, че Българска социалистическа партия се е самоизолирала от европейското социалдемократическо семейство, което е част от курса на патриотарство, традиционализъм и постоянно евроскептицизъм.
 
Президентът на ПЕС разяснява и настояването на оставки в партията, зад което застава и той. " Оставките не са най-важното. Най-важното е дали има предпочитание за осмисляне на грешките и за смяна, която да разшири доверието към Българска социалистическа партия и да се завоюват идващите избори ”, съобщи той.
 
Според Станишев стартирането на цикъла за избор на ново управление и ръководител на партията се употребява, с цел да се манипулират нещата и още веднъж да не се води същинска полемика и разбор, а да се мине по процедурните хватки. Нещо, в което Кирил Добрев е доста добър, само че не и в печеленето на избори, разяснява

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР